Den store bursdagen

Dato
7. mai 2023
Tid
13:00 - 23:59
Sted
Arendal sentrum

7. mai 2023 fyller Arendal 300 år og inviterer til bursdagsfeiring med byen som selskapslokale. Byens gater fylles med langbord hvor man kan ta med piknik eller kjøpe seg et måltid. Arendal stiller med 300 kaker og bakverk, underholdning og historiske innslag. Klokken 13:00 åpnes hele arrangementet i Pollen med tale av ordfører og allsang. Se hele programmet på siden for bursdagsfeiringen

Langbord

Strekker seg fra Langbrygga, til Torvet om inn mot Kanalplassen. Vi skal samle 600 meter langbord for å slå norgesrekorden. Vi ønsker hele Arendal velkommen til å feire sammen på et felles langbord.

Scenen på Kanalplassen

På scenen på Kanalplassen kan du høre kjente arendalitter synge og underholde.

Familiedag på Torvet

Her fylles aktiviteter og underholdning for barnefamilier. I tillegg er Biblioteket åpent med aktiviteter for de små og historisk utstilling for de største.

Historisk dag

På Arendal gamle rådhus blir det aktiviteter, fremvisninger og foredrag om historien til Arendal - hele dagen. 

Søndagsåpent

Det blir søndagsåpent i det historiske sentrum. I tillegg blir både Kulturkammeret, biblioteket og Kløckers hus åpent. 

Trefoldighetskirken

Her blir det både festgudstjeneste om morgenen, utstilling på dagen og kirken avrunder kvelden med et bestillingsverk kl 19.00, en storstilt konsert.

Allsang, kor og taler i Pollen

Boy Leslie markerer vår historie med seilskip og blir scenen i Pollen. Her åpnes den offisielle bursdagen på søndagen, med taler og bursdagssang. Kl. 17.23 vil det også bli allsang og bursdagssang ledet av Arendalske vokaler.  

Velkommen! 

Arrangør

Arendal kommune